Welke producten van de baby uitzetlijst zijn niet direct nodig na de bevalling?

Welke producten van de baby uitzetlijst zijn niet direct nodig na de bevalling?

Ilona Niessen

Baby uitzetlijsten zijn er in alle soorten en maten. Er zijn kleine verschillen te zien tussen de ene en andere baby uitzetlijst, maar allemaal geven ze aan dat je heel veel moet aanschaffen voor de komst van je kindje. Je kunt je afvragen of alles direct nodig is na de bevalling. Nee, dat is het niet. Sommige producten heb je de eerste dagen of zelfs de eerste weken na de bevalling nog niet nodig. Deze producten hoef je dus niet zelf aan te schaffen, je kunt ze ook vragen aan vrienden of familie als kraamcadeau.

Dit artikel geeft een overzicht van die producten op de baby uitzetlijst van Blijzwanger die je niet direct nodig hebt na de bevalling en dus gerust op je kraamcadeaulijst kunt zetten.

 • Haarborsteltje en kammetje
  De eerste 24 uur na de bevalling mogen de haartjes nog niet worden gewassen, laat staan worden geborsteld of gekamd. De dagen erna ook nog niet i.v.m. de fontanel. Een haarborsteltje en kammetje zijn vaak in een setje te koop en speciaal gemaakt voor de babyhaartjes. Vraag het cadeau aan kraamvisite waarvan je verwacht dat zij binnen een week of twee wel even komen kijken naar jullie wondertje.

 • 15 hydrofiel luiers
  15 stuks hydrofiel luiers zijn natuurlijk niet allemaal direct nodig de eerste dagen. Het is vooral handig om er voldoende te hebben, omdat ze ook in de was zitten en je de doeken echt overal voor kunt gebruiken. Vraag hydrofiel luiers als cadeau aan kraamvisite. De doeken zijn vaak leuk gekleurd en daardoor is het ook echt leuk om het cadeau te geven.

 • Kinderstoel met newborn zitje
  Als je kindje net geboren is, heb je nog niets aan een kinderstoel met newborn zitje. Je kunt deze dus ook vragen als kraamcadeau. Is je kindje een maand tot anderhalve maand oud, dan kun je het newborn zitje gaan gebruiken. Je kindje kan zo wat makkelijk bij jullie aan tafel zitten. Als je flesvoeding geeft, kan je de fles ook geven als je kindje in het zitje zit. Datzelfde geldt voor zijn of haar eerste fruithapje.

 • Slaapzak
  Baby's vinden het fijn om in een slaapzak te slapen. Zo trappelen ze minder en slapen ze doorgaans beter. De eerste weken is een slaapzak echter nog niet echt nodig. Je kindje kent nog geen dag- en nachtritme, doet korte slaapjes en wordt vaak wakker om even te drinken. Een slaapzak is dan nog niet zo handig. Na een paar weken heeft je kindje meer ritme te pakken en kun je juist met de slaapzak aangeven dat het tijd is om te gaan slapen. Je hebt slaapzakken in diverse uitvoeringen en ook in de kleine maatjes. Heel leuk om te krijgen als kraamcadeau.

 • Kinderwagen
  Een kinderwagen heb je niet direct nodig. Deze kun je vragen als kraamcadeau. Kinderwagens zijn in heel veel merken, modellen en soorten verkrijgbaar. Ook de prijzen zijn heel verschillend. Informeer goed naar de mogelijkheden en kies een kinderwagen die bij je past. Tip: Als je een keuze hebt gemaakt voor een kinderwagen, probeer het dan even uit in de winkel. Ga er een stukje mee lopen. Een kinderwagen moet plezierig rijden.

 • Luiertas
  Handig tijdens een uitstapje of voor onderweg is een luiertas. Natuurlijk kun je alles wat je nodig hebt ook in een gewone tas doen. Een luiertas heeft wel echt voordelen ten opzicht van een gewone tas. Zo zit er in een luiertas een geïsoleerde koker om je flesje melk of water koel te houden en heeft het een aankleedzeiltje zodat je overal je kindje kan verschonen. Een luiertas heeft bovendien verschillende vakjes, groot en klein, speciaal gemaakt voor de babyproducten. Zo blijft je tas overzichtelijk en heb je alles bij de hand. Meestal ga je de eerste dagen na de bevalling nog niet op stap met je kindje. Je kunt de luiertas dus ook gerust cadeau vragen.

Delen