Zwanger worden

Wil je graag zwanger worden? De eerste stap is te stoppen met anticonceptie én het slikken van foliumzuur. Het is handig om te weten wanneer je het meest vruchtbaar bent en hoe je je lichaam voorbereid op een zwangerschap. En wat doe je als het niet lukt zwanger te worden? Lees het hier.

Zwanger met PCOS

Zwanger met PCOS

Ilona Niessen

5 tot 15 procent van de vrouwen heeft PCOS, een hormonale afwijking waarbij de eisprong uitblijft. Wat is PCOS en kun je met deze afwijking nog zwanger worden?

ICSI behandeling

ICSI behandeling

Ilona Niessen

ICSI is een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij de eicel buiten het lichaam wordt geïnjecteerd met een zaadcel. Nadat met een microscoop is vastgesteld dat de eicel is bevrucht, wordt deze teruggeplaatst in de baarmoeder. Lees in dit artikel meer over de ICSI behandeling, hoe het in zijn werk gaat en in welke situaties een ICSI behandeling uitkomst kan bieden.

Foliumzuur slikken

Foliumzuur slikken

Ilona Niessen

Vrouwen die zwanger willen worden, wordt geadviseerd foliumzuur te slikken. Foliumzuur draagt bij aan de vroege ontwikkeling van je ongeboren kindje. Wat is foliumzuur? Waarom is het zo belangrijk en wanneer moet je het slikken?

Stoppen met anticonceptie

Stoppen met anticonceptie

Ilona Niessen

Hebben jullie een kinderwens en is de tijd daar om deze wens in vervulling te laten gaan? Dan is de eerste stap stoppen met anticonceptie. Gebruik jij anticonceptie op basis van hormonen? Lees in dit artikel wanneer je het beste kunt stoppen met de anticonceptie en een zwangerschap mogelijk is.

IUI behandeling

IUI behandeling

Ilona Niessen

IUI is een vorm van kunstmatige inseminatie waarbij opgewerkt zaad direct in de baarmoeder wordt gebracht met als doel een bevruchting tot stand te brengen. Lees in dit artikel meer over de IUI behandeling, hoe het in zijn werk gaat en in welke situaties een IUI behandeling uitkomst kan bieden.

IVF behandeling

IVF behandeling

Ilona Niessen

IVF is een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij de eicellen buiten het lichaam in contact worden gebracht met de zaadcellen. Nadat met een microscoop is vastgesteld welke eicel is bevrucht wordt deze teruggeplaatst in de baarmoeder. Lees in dit artikel meer over de IVF behandeling, hoe het in zijn werk gaat en in welke situaties een IFV behandeling uitkomst kan bieden.