Fenegriek voor verhoogde melkproductie

Fenegriek voor verhoogde melkproductie

Ilona Niessen

Wat is fenegriek?

Fenegriek is een kruid afkomstig uit een kleine eenjarige plant die in het wild voorkomt in Zuid-Europa. Fenegriek wordt voor verscheidene doeleinden gebruikt. Het staat bekend om zijn melkproductie verhogend effect.

Wanneer fenegriek?

Eet je fenegriek voor een verhoogde borstvoeding? Neem dan voedingsmiddelen waar fenegriek in is verwerkt vanaf de geboorte van je kindje. Het verhoogt de melkproductie direct. Het beste effect wordt geboekt in de eerste weken na de bevalling.

In welke producten zit fenegriek?

Fenegriek komt veel in Chinese, Aziatisch en Indiase producten voor. Je kunt fenegriek als zaden of poeder zelf toevoegen aan het eten. Fenegriek-kaas is een Hollands product dat tegenwoordig in elke kaaswinkel of kaasmarkt verkrijgbaar is. Daarnaast kun je kiezen voor thee met fenegriek.

Je kunt ook fenegriek innemen als supplement na de geboorte van je kindje. Fenegriek supplementen kunnen worden geslikt gedurende de gehele borstvoedingsperiode. 1 of 2 capsules per dag is voldoende.

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Zie mijn e-book 'Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!', www.eenvoudigsuikerbewust.nl

Delen