Baby uitzetlijst: Kleding

Baby uitzetlijst: Kleding

Ilona Niessen

Je kindje goed gekleed!
Welke kleding heb je precies nodig voor je kindje?

Rompertjes 3 stuks maatje 50 en 3 stuks maatje 56

Door middel van echo's en tests weer je vast wel of je kindje goed groeit en of je een grote of kleine baby in je buik hebt. Deze prognose is vaak gebaseerd op de uitgerekende datum. Je weet natuurlijk niet wanner je kindje wordt geboren. Dan kan het zomaar groter of kleiner zijn dan verwacht. Wees op alles voorbereid en zorg dat je 6 rompertjes in huis hebt. 3 stuks in maatje 50 en 3 stuks in maatje 56. Als je kindje geboren is, kun je nog meer rompertjes kopen in de juiste maat. Of vraag ze als kraamcadeau.

Setje kleding 3 stuks in maatje 50 en 3 stuks in maatje 56

Ook bij de setjes kleding weet je van te voren niet hoe groot je kindje zal zijn na de bevalling. Wees op alles voorbereid en zorg dat je 6 setjes kleding in huis hebt. 3 setjes in maatje 50 en 3 setjes in maatje 56. Een setje kleding bestaat uit een 1-delig pakje of een 2 delig setje met een broekje en een shirtje. Als je een vroeggeboorte verwacht kun je voor alle zekerheid een setje kleding kopen in maatje 44. Na de geboorte, kun je nog meer setjes kopen in de juiste maat. Vaak krijg je echter voldoende kleding als kraamcadeau. Veel vrienden en familieleden die op kraamvisite komen zullen iets meenemen en het geven van kleding is favoriet. Geen bij het maken van de afspraak aan welke maat je kindje nodig heeft.

3 paar sokjes

Voor warme voetjes. Koop sokjes in de maat van 0 tot en met 1 maand of van 0 tot en met 3 maanden.

2 mutsjes

Een pasgeboren kindje kan zichzelf nog niet goed warm houden. via het hoofdje verlies hij of zij warmte. Daarom hebben pasgeboren baby's een mutsje op. Het zorgt ervoor dat er geen warmte verdwijnt uit het lijfje. Bovendien zorgt het mutsje voor bescherming van het hoofdje. Het hoofdje van je kindje is nog erg teer na de geboorte.

Jasje of vestje

je kindje moet zich goed warm kunnen houden, ook als je naar buiten gaat. Een jasje of vestje heb je hiervoor nodig. Bij een ziekenhuisbevalling heb je het jasje of vestje al heel snel nodig. Zonder dat kun je niet naar huis.

Terug naar de volledige baby uitzetlijst

Delen