29 weken zwanger

29 weken zwanger

Ilona Niessen

Leer je kindje kennen!

Lengte: 36,5 cm Gewicht: 1100 gram

Je baby:

Jouw kindje krijgt telkens meer een eigen karakter en persoonlijkheid. En daar kun jij als je goed oplet al iets van merken. Je kindje heeft een eigen slaap- en waakritme. En dit ritme houdt hij of zij nog wel een tijdje vast na de geboorte. Je kunt ook uit de bewegingen van je kindje veel opmaken. Beweegt je kindje veel met de armpjes of beentjes of is hij of zij juist erg rustig? Ook dit zie je na de geboorte vaak terug. Heel misschien zie je tijdens een echo dat je kindje lacht of zijn of haar wenkbrauwen fronst. Ook de gezichtsuitdrukking krijgt telkens meer vorm en blijft na de geboorte bestaan.

De huid van je kindje wordt steeds gladder. Dat komt door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu ook steeds rozer.

Jij:

Heb jij last van een stekende of zeurende pijn in je onderrug of bij het schaambeen. Houdt dit dan goed in de gaten. Waarschijnlijk heb je last van bandenpijn. Rugpijn door een verkeerde houding of overbelasting kan ook. Bespreek je klachten met je verloskundige of gynaecoloog. Bekkeninstabiliteit komt helaas ook vaak voor met pijn in de onderrug of bij het schaambeen. Als je last hebt van bekkeninstabiliteit moet je maatregelen nemen om te zorgen dat de klachten niet verergeren.

Tip:

De tijd vliegt voorbij. Je kindje kan natuurlijk ook eerder worden geboren dan de uitgerekende datum. Bedenk daarom eens hoe het geboortekaartje eruit moet zien. Je kunt je kaartje zelf ontwerpen, gebruik maken van de vele online diensten op het gebied van (geboorte)kaartjes of je kaartjes bestellen bij een drukker. Regel een proefdruk zodat je weet hoe het kaartje eruit komt te zien.
Begin vast met het schrijven van de enveloppen, na de bevalling heb je hier echt geen tijd voor en zin in.

Ga naar:
Week 28 / Week 30

Delen