Het nut van een buikband tijdens je zwangerschap

Het nut van een buikband tijdens je zwangerschap

Ilona Niessen

Als je tegen je moeder zegt dat je erover denkt een buikband te kopen nu je zwanger bent, zal zij misschien verbaast reageren. Dat was toch iets van vroeger en wordt nu toch niet meer gebruikt? Je moeder heeft het mis! De buikband is weer helemaal terug van weggeweest én super modern! Echt een must voor tijdens je zwangerschap.

De voordelen van een buikband

Bandenpijn, lage rugpijn, last van het bekken en overbelaste spieren zijn veel gehoorde klachten tijdens je zwangerschap. Deze klachten kunnen toenemen naarmate je zwangerschap verder vordert en je buik zwaarder wordt. Het is vaak een teken dat je het even wat rustiger aan moet doen. De klachten zijn niet te voorkomen. Je kunt de klachten echter wel verminderen!

Een gemakkelijke manier om de klachten van je rug en je bekken te verminderen is het dragen van een buikband. Een buikband is gemaakt van een elastische stof en geeft je buik ondersteuning. Hierdoor worden je spieren minder belast waardoor je (pijn)klachten afnemen.

Soorten buikbanden

Er zijn verschillende soorten buikbanden te koop. De meeste daarvan draag je over je kleding. Ze zijn er in verschillende kleuren, maar ook met een printje. Sommige zijn met klittenband vast te maken waardoor de band verstelbaar wordt en anderen zijn weer verkrijgbaar in de maat van je shirts of blouse. Deze trek je over je kleding en rekken, door de elastische stof, mee met je groeiende buik. Er zijn ook speciale buikbanden voor extra steun. Deze worden meestal onder de kleding gedragen en worden vooral gedragen door vrouwen die een flinke buik hebben of een meerling verwachten. Een extra ondersteunende buikband kan extra verlichting geven aan de pijn in de rug.

Super modern!

Een buikband over je kleding dragen is super modern! Je accentueert je buik heel mooi en daardoor laat je duidelijk zien dat je een kindje verwacht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat het perfect aansluit bij je outfit. Buikbanden zijn ook verkrijgbaar met een printje, zoals voetjes, bloemetjes of iets anders grappigs. Je kunt ook buikbanden kopen met een tekst of zelf een buikband ontwerpen en laten drukken. Kies een buikband die bij je past!

Delen