Baby uitzetlijst: Thuis

Baby uitzetlijst: Thuis

Ilona Niessen

Thuis met je kindje

Wat heb je thuis precies nodig voor je kindje?

Knuffel

Geef je kindje het gevoel van een thuis door hem of haar een leuke knuffel te geven. Een knuffel is fijn voor een baby als het niet te groot is en lekker zacht aanvoelt. Veel baby's zullen als ze ouder zijn hun knuffeltje pakken als ze moe zijn of gaan slapen. Omdat dit hen een veilig gevoel geeft. Kijk hier eens voor de vele mogelijkheden in knuffels. Er zit vast wel iets leuks voor je kindje bij.

Fopspeen

Het is fijn voor je kindje en jezelf als je een fopspeen in huis hebt. Kies voor een speen vanaf 0 maanden. Een baby heeft namelijk zuigbehoefte, ook als het even niet (meer) hoeft te drinken. Een fopspeen zorgt ervoor dat je kindje kan blijven zuigen. Een groot aantal baby's wil ook graag zuigen voor het slapen gaan. Zij worden daar moe en rustig van. Dat geeft vaak net het extra zetje voor een goede nachtrust.

Box met boxkleed

Een box geeft rust en veiligheid voor je kindje. Als je kindje nog heel klein is, zal de box worden gebruikt voor een slaapje. Zodra je kindje wat groter is gaat hi of zij in de box spelen. Het grote voordeel van een box is dat het een kleine, afgeschermde plek is waar je kindje veilig kan spelen. Hij of zij kan niet 'weglopen' of zich bezeren en jij hebt even je handen vrij. Veel kinderen voelen de rust en veiligheid van de box aan en zullen juist daar graag spelen als ze moet zijn of hun dag even niet hebben.

Om te zorgen dat je kindje lekker zacht in de box kan liggen of zitten is een goed boxkleed wel een vereiste. Anders krijgt je kindje last van zijn rug en zal het niet zo graag in de box willen zijn.

Commode

Een commode is eigenlijk onmisbaar in de babykamer. Je gebruikt het om je kindje te verschonen, aan en uit te kleden en te wassen. Door dit op een commode te doen, hoef je niet gebukt te staan en krijg jij en je partner geen rugklachten. In een commode zitten lades en planken voor de kleding, luiers en andere verzorgingsproducten van je baby. Een commode is zo gemaakt dat je overal bij kunt als je kindje al op de commode ligt. Dat is heel handig want je vergeet vast wel een iets klaar te leggen.

Kledingkast

Een kledingkast is niet noodzakelijk. Een commode biedt voor de eerste twee levensjaren van je kindje in principe voldoende ruimte voor alle kleding en andere producten. Als jij in je babykamer voldoende ruimte hebt voor een kledingkast is het wel heel handig om deze aan te schaffen. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid wat grotere spullen die je minder vaak gebruikt in de kast op te bergen. En in een kledingkast kan je vaak je kleertjes ophangen. Dat kan in een commode niet.

Kinderstoel met newborn zitje

Als je kindje net geboren is, heb je nog niets aan een kinderstoel met newborn zitje. Je kunt deze dus ook vragen als kraamcadeau. Is je kindje een maand tot anderhalve maand oud dan kun je het newborn zitje gaan gebruiken. Je kindje kan zo wat makkelijk bij jullie aan tafel zitten. Als je flesvoeding geeft, kan je de fles ook geven als je kindje in het zitje zit. Datzelfde geldt voor zijn of haar eerste fruithapje.

Terug naar de volledige baby uitzetlijst

Delen