Baby uitzetlijst: In het bedje

Baby uitzetlijst: In het bedje

Ilona Niessen

Wat heb je precies nodig voor je kindje in het bedje?

Ledikant / wiegje

Koop een mooi ledikant voor in de babykamer. Het matras van een ledikant is in hoogte verstelbaar. Als je kindje nog klein is en nog niet kan staan, kun je het matras hoog houden. Zodra je kindje over de rand gaat hangen of gaat staan, moet je het matras naar beneden doen om te voorkomen dat je kindje uit het bedje valt.

Veel ouders vinden het fijn om hun baby'tje als het net geboren is in hun eigen slaapkamer te houden. Een pasgeboren kindje moet vaak worden gevoed en bovendien wil je als ouder controleren of je kindje goed slaapt en rustig ademhaalt. Er zijn smalle wiegjes te koop zodat je kindje maximaal de eerste 6 maanden bij jullie in de slaapkamer kan liggen. Dit hoeft niet, het is een persoonlijke keuze.

Matras en matrasbeschermer

Voor je ledikant moet je apart een matras en matrasbeschermer aanschaffen. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Kies een matras die bij je past. Je hebt ook matrassen met ventilatiegaatjes, zodat je kindje niet stikt als het op zijn buikje draait.

Schaf jij ook een kleine wieg aan voor in jullie slaapkamer, dan zit hierbij vaak wel een matras en matrasbeschermer inbegrepen.

2 molton hoeslakens of onderleggers

Koop twee molton hoeslakens of onderleggers in de afmeting van het matras. Twee zodat je altijd een schone op het bedje kan leggen als de andere in de was zit. Heb jij een matras met ventilatiegaatjes, dan heb je ook een speciale molton nodig voor de gaatjes. Informeer in de winkel.

Schaf jij ook een kleine wieg aan voor in jullie slaapkamer, dan moet je hier ook twee molton hoeslakens of onderleggers voor aanschaffen.

2 hoeslakens

Koop minimaal twee hoeslakens in de afmeting van je matras. Twee zodat je altijd een schone op het bedje kan leggen als de andere in de was zit. Heb jij een matras met ventilatiegaatjes, dan heb je ook een speciaal hoeslaken nodig voor de gaatjes. Informeer in de winkel.

Schaf jij ook een kleine wieg aan voor in jullie slaapkamer, dan moet je hier ook twee hoeslakens voor aanschaffen.

2 lakentjes

Koop minimaal twee lakentjes in juiste afmeting. Twee zodat je altijd een schone op het bedje kan leggen als de andere in de was zit.

Schaf jij ook een kleine wieg aan voor in jullie slaapkamer, dan moet je hier ook twee lakentjes voor aanschaffen.

2 dekentjes

Koop minimaal twee dekentjes in de juiste afmeting. Twee zodat je altijd een schone op het bedje kan leggen als de andere in de was zit.

Schaf jij ook een kleine wieg aan voor in jullie slaapkamer, dan moet je hier ook twee dekentjes voor aanschaffen.

Slaapzak

Baby's vinden het fijn om in een slaapzak te slapen. Zo trappelen ze minder en slapen ze doorgaans beter. Je heb slaapzakken in verschillende uitvoeringen.

Babyfoon

Om je kindje in de gaten te kunnen houden ook als je er niet naast staat.

2 aluminiumkruiken en kruikenzakken

Een pasgeboren kindje kan zichzelf moeilijk warm houden. Je hebt een kruik nodig om hem of haar zo nodig een handje te helpen. Voor na de bevalling is het nodig om twee kruiken in huis te hebben. Leen er één van een vriendin voor in de eerste maand na de geboorte van je kindje.

Terug naar de volledige baby uitzetlijst

Delen