6 weken zwanger

6 weken zwanger

Ilona Niessen

Eerste zwangerschapskwaaltjes

Lengte: 6 mm   Gewicht: 0 gram

Je baby:

Je baby in je buik wordt vanaf deze week een embryo genoemd. Van een baby heeft het nog niet zoveel weg. Dit zal niet lang meer duren, want het vruchtje groeit echt heel snel. Waar straks de armpjes en beentjes komen, groeien nu kleine stompjes. En er ontstaan oogjes. Deze liggen nog heel ver uit elkaar en zitten meer aan de zijkant van het hoofdje. Ze verschuiven in de loop van tijd naar elkaar toe.

In deze week wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van de maag, darmen, longen en nieren. Ook wordt de ruggengraad gevormd. Er zijn bloedvaatjes aangelegd. Aan het eind van deze week gaat het hartje kloppen.

Jij:

Je bent 6 weken zwanger. Grote kans dat je je deze week echt zwanger voelt. Als je vorige week nog geen last had van zwangerschapskwaaltjes, heb je kans dat het deze week toch echt anders is. Veel vrouwen hebben last van ochtendmisselijkheid door de toenamen van het hCG hormoon in je lichaam. Je lichaam is hard aan het werk, dus vermoeidheid dat hoort er een beetje bij. Gespannen borsten en vaak moeten plassen zijn veelvoorkomende ongemakken.

Tips:

  • Laat de verloskundige of gynaecoloog weten dat je zwanger bent. Zij plannen een afspraak in. Vaak vindt de eerste afspraak plaats tussen de 8e en 10e week van je zwangerschap.
  • Lees je in over de echo's en tests die je tijdens je zwangerschap kunt laten doen. Een deel hiervan krijg je aangeboden. Het is verstandig van te voren te bedenken of deze onderzoeken wilt laten uitvoeren.
  • Eet gezond met voldoende vitamines en slik Gravitamon ter aanvulling zodat je niets te kort komt.

Ga naar:
Week 5 / Week 7

Delen