38 weken zwanger

38 weken zwanger

Ilona Niessen

Reserves

Lengte: 48 centimeter Gewicht: 3200 gram

Je baby:

Je kindje is voldragen met 37 weken zwangerschap. In de periode dat hij of zij nu nog in je buik zit, bouwt je kindje voornamelijk reserves op. Zijn of haar gewicht neemt hooguit 20 tot 30 gram per dag toe. Als je kindje net geboren is, zal hij of zij nog niet zoveel drinken. De reserves zorgen ervoor dat je kindje niet teveel in gewicht verliest.

Het is heel normaal als je kindje in gewicht terugvalt na de bevalling. Dat kan tot ongeveer 2 weken na de geboorte. Maak je daar geen zorgen over. Je kraamverzorgster houdt goed in de gaten of het gewicht van je kindje per dag niet te veel zakt en weet hoe zij moet reageren als dit wel zo is.

Jij:

Jij raakt vermoeiend en dat is niet zo gek, want je buik is zwaar en beweging is daardoor lastig. Let goed op je houding om rugpijn te voorkomen. Vermijd het zitten met een holle rug. Laat tillen aan een ander over.

Tip:

Hoe wil jij je kraambezoek organiseren? Vind je het leuk als iedereen apart komt of kies je voor een kraamfeest? Bedenk ook wie als eerste bij je kindje komt kijken, thuis of in het ziekenhuis als je daar bent bevallen.

Ga naar:
Week 37 / Week 39

Delen