Magnesium bij kuitkrampen

Magnesium bij kuitkrampen

Ilona Niessen

Wat is magnesium?

Magnesium behoort tot de mineralen. Het is nodig voor een goede opbouw van botten en lichaamseiwit. Daarnaast zorgt het voor de overdracht van prikkels in spieren en zenuwbanen en zorgt het voor een goed functioneren van spieren. Het slikken van extra magnesium kan kuitkrampen verminderen. Dit mineraal zit in veel producten als brood, graanproducten, melk en vlees. Een tekort komt daarom niet vaak voor.

Wanneer magnesium?

In de meeste gevallen is het tijdens de zwangerschap niet noodzakelijk om extra magnesium te slikken. Tenslotte komt het voor in veel voor ons dagelijkse producten als brood en melk. Ook als je zwanger bent heb je voldoende aan de dagelijkse hoeveelheid. Als je veel last hebt van kuitkrampen kun je extra magnesium slikken om deze te verminderen. En wanneer je door misselijkheid veel voedingsstoffen verliest, is het ook aan te raden wat extra's binnen te krijgen.

Kuitkrampen

Er zijn diverse tips om kuitkrampen te verminderen, lees daar meer over op deze site. Als dit bij jou geen of onvoldoende effect hebt en je nog steeds slapeloze nachten hebt door de kuitkrampen, slik dan extra magnesium.

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar als je veel last hebt van kuitkrampen tijdens je zwangerschap is het zeker het proberen waard om extra magnesium te slikken. Het helpt niet direct, je moet eerst minimaal gedurende twee weken tabletten slikken om te kunnen ontdekken of ook jij er baat bij hebt. Slik 1 maal daags een tablet van 500 mg. Mocht je geen effect merken na twee weken tabletten te hebben geslikt, dan kun je er mee ophouden, afbouwen is niet nodig. Heb je er wel baat bij, dan kun je het door blijven slikken totdat de klachten afnemen. Je kunt zonder gevaren of risico's extra magnesium slikken tijdens je zwangerschap van normale doseringen. Lees altijd de bijsluiter.

Waar is magnesium verkrijgbaar?

Het is zonder recept van je huisarts verkrijgbaar. Het is onder andere hier te koop: Mag365 Magnesiumpoeder.

Delen